Trainingen

Sinds 1 februari 2017 verzorgt leverancier Tennisschool De Kloek alle tennis- en padellessen op Tennispark De Bosmolen en sinds 2020 via de naam IMK Tennis & Padel. IMK Tennis & Padel is een samenwerkingsverband tussen de tennisleraren Ingmar Zwagerman, Marcel Petitjean en vier eigenaren van tennisschool De Kloek.

IMK Tennis & Padel verzorgd voor Tennis- en Padelclub Alkmaar alle tennis- en padellessen. De lessen zijn niet de verantwoordelijkheid van Tennis- en Padelclub Alkmaar. De club stelt uitsluitend het tennispark De Bosmolen ter beschikking aan de trainers ten behoeve van lessen voor leden van Tennis- en Padelclub  Alkmaar. 

Inschrijven voor tennisles: https://www.tennisschooldekloek.nl/locaties/alkmaar-tennis/
Inschrijven voor padelles: https://www.tennisschooldekloek.nl/alkmaar-padel/ 

Voorwaarde voor lesdeelname op ons park is een lidmaatschap van de Tennis- en Padelclub Alkmaar. Daarvoor is een eigen aanmelding noodzakelijk.

Wilt u contact opnemen met IMK Tennis & Padel kan dat via Marcel Petitjean (06-21502183), Ingmar Zwagerman (06-24238312) of via [email protected]

IMK is ook te volgen op instagram.

Trainers van IMK Tennis & Padel bij Tennis- en Padelclub Alkmaar

Ingmar Zwagerman (eigenaar IMK Tennis & Padel)

Ingmar is een ervaren en zeer gedreven tennistrainer die van alle markten thuis is. Hij heeft zich, naast de recreatieve trainingen, gespecialiseerd in de prestatieve jeugd. Hij heeft in de voorgaande jaren minimaal 25 top 10 spelers les gegeven (categorieën t/m 12, 14, 16 & 18 jaar) Ingmar heeft ook veel ervaring met het organiseren van toernooien, competities, tenniskampen en evenementen. Kijk maar naar ons grote IMK Pop Party tijdens het Kaasstadtoernooi.

Na 14 jaar werkzaam te zijn bij Amstelpark Tennis Academy (opgewerkt naar Hoofdtrainer Jeugd: een positie die hij succesvol bekleedde en waarin hij verantwoordelijk was voor circa 350 junioren) heeft hij de 4 jaar daarna een grote KNLTB gecertificeerde Tennis Academy opgebouwd in Hoofdorp. In 2020 is Ingmar overgestapt naar IMK Tennis om van daaruit de trainingen te verzorgen voor o.a. Tennis- en Padelclub Alkmaar. Hij is nu op onze club de instroomtrainer van de KNLTB. 

Marcel Petitjean (eigenaar IMK Tennis & Padel)

Marcel's carrière begon in 1999 in Staphorst bij zijn eerste tennisclub tijdens zijn opleiding aan het cios in Heerenveen. Na het cios is hij bij All-inn gaan lesgeven (19 jaar). De eerste clubs waren HLTV Juliana in Hoorn en TV de kaag in Wervershoof.    Hij is bij TV Juliana en TPC Hoorn hoofdtrainer geweest (bij elkaar 10 jaar) en heeft daar alle prestatieve jeugd en senioren teams getraind tot hoofdklasse mix. In die tijd heeft hij ook Gijs Brouwer onder zijn hoede gehad met als hoogtepunten diens Nederlands kampioenschap bij de jeugd tot en met 18 jaar en diens kampioenschap bij de senioren. Nog steeds reist hij mee met toernooien (bijvoorbeeld Rosmalen en wimbledon).

Marcel is sinds 1 januari 2017 met heel veel plezier bij Tennis- en Padelclub Alkmaar aan het werk en probeert zijn team ook in Alkmaar topsport onder de aandacht te brengen. 

Yosel Silverio Alonso (werkt voor IMK Tennis & Padel)

Yosel komt oorspronkelijk uit Cuba waar hij ook tennisleraar was. In 2014 is Yosel naar Nederland gekomen en heeft hij via het CIOS Haarlem zijn KNLTB licentie behaald. Hij werkt inmiddels alweer vele jaren bij Tennis- en Padelclub Alkmaar als vaste tennistrainer. In 2022 haalde Yosel zijn padellicentie en verzorgt hij een gedeelte van de padellessen. Yosel geeft gepassioneerd les, heeft een goed inzicht in technische en tactische vaardigheden van zijn leerlingen en kan dit perfect overbrengen.  Een echte alleskunner dus.

Floris van Lawick van Pabst (werkt voor IMK Tennis)

Floris begon in 2017 met het geven van fysieke trainingen bij de gecertificeerde Academy in Hoofddorp. Hij heeft kort daarna in 2018 ook zijn tennislicentie behaald bij de KNLTB. In de afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan met trainen van zowel de recreatieve en prestatieve jeugd alsmede senioren. Om zich nog verder te ontwikkelen als coach volgt Floris naast het lesgeven ook opleidingen in de psychotherapie en is daarin ook (TA 101) gecertificeerd.    Op Tennis- en Padelclub Alkmaar werkt Floris sinds 2022 weer samen met Ingmar Zwagerman, zijn toenmalige opleider, trainer en coach bij Amstelpark Tennis Academy. Leuk weetje is dat hij op dit moment werkt met jeugdtalent Stijn Pel (ATP1550).

Lex de Jong (werkt voor IMK Padel)

Sinds de winter van 2021 is Lex onderdeel bij IMK Padel waar hij de padeltrainingen verzorgt. Naast padel is hij ook fanatiek voetballer van S.V. Vrone. Sport vindt hij het mooiste wat er is. Het plezier dat hij hiervan krijgt, wilt hij graag doorgeven aan anderen. In Padel zit veel actie en het constant samen zoeken naar oplossingen vindt hij het leukste van het vak. Het mooie van padel is dat het heel toegankelijk is. Beginners hebben snel het geluksgevoel van een goed geslagen bal. Het is easy to learn, hard to master zegt Lex altijd. Dit zorgt er volgens hem voor dat je wilt blijven doorspelen. Zijn doel als trainer is om spelers de mogelijkheden te laten zien van het spel. Kleine waarschuwing: Padel is zeer verslavend!

Jannes Zevenbergen (werkt voor IMK Tennis)

Leuk om mee te beginnen is dat Jannes zijn carierre als speler zelf is begonnen op Tennis- en Padelclub Alkmaar. Na zijn middelbare school stage begon Jannes in 1998 met zijn eerste dagen lesgeven. Sinds 2001 is hij in het bezit van zijn KNLTB licentie en heeft daarna altijd fulltime lesgegeven. Hij is begonnen met lesgeven op TC Koedijk en is vervolgens 10 jaar hoofdtrainer geworden bij Overdan (Assendelft). Na 5 jaar werkzaam te zijn bij Tiebreakers is hij weer terug bij zijn oude liefde en is hij sinds 2022 onderdeel van het team van IMK Tennis. Zijn passie is het “echt” leren tennissen aan zowel (prestatieve) jeugd & senioren.

Dentrey Veenstra (werkt voor IMK Tennis)

Na zijn succesvolle stage bij IMK heeft Dentrey in 2022 zijn A-licentie behaald. Omdat Dentrey een goede en toegewijde trainer is, heeft IMK Tennis besloten hem toe te voegen aan het team. Dentrey is als kleine jongen begonnen bij Oudorp en heeft later zijn vleugels uitgespreid naar andere verenigingen. Dit heeft hem gebracht tot het spelen van 1e klasse gemengd in Heerhugowaard. Op dit moment is hij nog steeds categorie 3 en richt hij zich vooral op het lesgeven aan jeugd en senioren. Tevens is hij ook op het CIOS opgeleid als “loop en conditie trainer”. 

IMK TALENTS PROGRAM

 

 

Toernooien tot augustus.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 512 5845

Sportpark de Bosmolen

Terborchlaan 315
1816 MH Alkmaar

KVK-nummer