Competitie junioren / Tenniskids

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Competitie spelen is dan ook een belangrijk onderdeel van tennis. Door competitie te spelen leren jeugdspelers nog beter te tennissen. Bovendien maak je makkelijker vrienden en leer je veel mensen op de club kennen!

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze de tennissport razendsnel te spelen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in rood, oranje en groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie. Inschrijving vind gelijk plaats met de voor- en najaarscompetitie voor senioren, je ontvangt hierover een mail van de club. 

KNLTB Junioren competitie

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Inschrijving vind gelijk plaats met de voor- en najaarscompetitie voor senioren, je ontvangt hierover een mail van de club. 

Inschrijven Najaarscompetitie 2024

Schrijf je in voor 2 juni 2024 via dit formulier (iedere deelnemer moet zelf inschrijven, voorkeur voor teamgenoten kan worden opgegeven). Terugtrekken kan door een email te sturen naar [email protected], eveneens voor 2 juni. 

Schrijf je je in voor de competitie, dan verwachten we ook daadwerkelijk dat je kan spelen. De KNLTB kan boetes uitdelen als teams onvolledig zijn op een speeldag. Een keertje missen is niet erg, maar overleg dit met je team en zoek op tijd naar eventuele invallers! 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende competities (let op; speeldata junioren & groen, oranje, rood wijken af van senioren, zie ook de bijlage):

Junioren 11 t/m 14 & 11 t/m 17 jaar (geel)
Met je team speel je 5 weken (dit is minder vaak dan in het voorjaar) tegen een ander team van een andere vereniging. Je speelt een aantal keren bij TC Alkmaar (thuis) en een aantal keren bij andere verenigingen (uit) in de omgeving. 

In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar en mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie worden er 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen gespeeld.

Je speelt op zondag en de kosten zijn 18 euro per persoon. De speeldata zijn 8, 15, 22, 29 september; 6 oktober en inhaaldagen zijn 13, 20 & 27 oktober.

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)
Met je team speel je 5 weken (dit is minder vaak dan in het voorjaar) tegen een ander team van een andere vereniging. Je speelt een aantal keren bij TC Alkmaar (thuis) en een aantal keren bij andere verenigingen (uit) in de omgeving.

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Meisjes en jongens spelen door elkaar en mét en tegen elkaar. Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.

Je speelt op zondag en de kosten zijn 10 euro per persoon. De speeldata zijn 8, 15, 22, 29 september; 6 oktober en inhaaldagen zijn 13, 20 & 27 oktober.

Rode & Oranje competitie
De rode & oranje competitie bestaat uit 5 speeldagen. Je speelt iedere competitiedag bij een andere vereniging met alle kinderen uit dezelfde poule. Voor meer informatie over Tenniskids kunnen de trainers worden geraadpleegd. 

In de rode competitie duurt een competitiedag gemiddeld een uur (exclusief warming-up) en spelen de kinderen alleen enkelpartijen. Er is altijd een trainer van de club waar die dag de competitie is aanwezig die de dag organiseert. Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.

In de oranje competitie duurt een competitiedag ongeveer 2 á 2½ uur en de kinderen spelen zowel enkel- als dubbelpartijen. Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.

Er zijn geen kosten verbonden aan rode/oranje competitie. De speeldata zijn 8, 15, 22, 29 september; 6 oktober en inhaaldagen zijn 13, 20 & 27 oktober.

Bij de rode/oranje competitie wordt er verwacht dat er als een team thuis speelt bij T.C. Alkmaar er in ieder geval 2 ouders van dat team zijn die kunnen helpen met oa. standen invoeren, anders redden wij het helaas niet qua vrijwilligers. 

 

Speelt je kind competitie en zou je leuk vinden om een paar dagen te helpen tijdens de voorjaarscompetitie als VCL? Heel graag! Conctact dan Francis Folkers ([email protected])

knltb-tennis-speeldata-najaarscompetitie-2024.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 512 5845

Sportpark de Bosmolen

Terborchlaan 315
1816 MH Alkmaar

KVK-nummer