Welkom bij Tennisclub Alkmaar

Tennis- en Padelclub Alkmaar (TP Alkmaar) is gevestigd op Tennispark de Bosmolen. Het park is vernoemd naar de gelijknamige molen in de polder waar het tennispark gelegen is. TP Alkmaar heeft de beschikking over 7 gravelbanen, 4 smashcourt banen en 4 padelbanen. Deze zijn allen voorzien van LED verlichting en door leden online af te hangen via de KNLTB clubapp. Ook kunnen gasten (niet-leden) via www.meetandplay.nl een tennis- of padelbaan huren bij TP Alkmaar. Er kan het hele jaar door gespeeld worden van 09.00 tot 23.00 uur.

De vereniging draait vrijwel volledig op vrijwilligers. Er zijn geen verplichte vrijwilligersdiensten noch afkoop daarvan. De kantine is verpacht. De vereniging bestaat uit meer dan 1000 leden waaronder ongeveer 140 jeugdleden.

TP Alkmaar is er voor het hele gezin, beginner of gevorderd: zowel recreatief tennis als competitief, training maar ook voor de borrel achteraf! Verder kan je bij ons deelnemen aan voor- en najaars tennis- of padelcompetities maar je kan ook deelnemen aan de vele toernooien en andere eendagsactiviteiten van commissies.

Wil je snel kennis maken met andere leden, meld je dan gelijk aan voor de gratis clubladder waar je minimaal 1 keer per twee weken een wedstrijd kunt spelen. 

We organiseren ook diverse officiƫle open KNLTB toernooien waaronder

  • Tennis- en padel 35+ toernooi voor de iets oudere spelers (in juli).
  • Junior Brons toernooi voor prestatieve jeugd (in juli)
  • Tennis/padel Kaasstadtoernooi wat een groot evenement is met meer dan 750 deelnemers uit de hele regio (in augustus).
  • Jeugd- en senioren clubkampioenschappen (in augustus/september)
  • Ouder-kind toernooien en andere evenementen!

TP Alkmaar is ook jaarlijks gastheer van het $15.000 ITF Alkmaar, onderdeel van de International tennis Federation World Tennis Tour waar de wereldtop 200 - 1000 bij de heren en dames acte de presence geven. Hier kan je van dichtbij tennis op het hoogste niveau bekijken! Het evenement is gratis te bezoeken voor leden en niet-leden. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 512 5845

Sportpark de Bosmolen

Terborchlaan 315
1816 MH Alkmaar

KVK-nummer